TERAPIJA MOZAIK Alenka Ušaj s.p.

naravne oblike zdravljenja

INDIVIDUALNA VADBA je ciljna vadba pri določenih stanjih: razne bolezni, po poškodbah, po operacijah itd, takrat govorimo o rehabilitacijski vadbi. Lahko pa je namenjena kot preventiva.

 
SKUPINSKA VADBA je usmerjena na skupino ljudi z določeno simptomatiko (bolečine v križu in vratu, revmatiki…) ali pa je bolj preventivne oblike, kot zdrava oz. terapevtska vadba.


 


VADBA SMS predstavlja enostavno in posebno obliko vadbe, ki jo je osnoval češki specialist Richard Smišek, dr. med. Temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice, izvaja pa se s pomočjo posebne elastike, ki nam omogoča gibanje proti nizkemu uporu, le-ta ponuja povrnitev naravnega gibanja, izgubljene harmonije mišic in pravilne podpore drže. 
SMS metoda je sistematično zdravljenje in krepitev človekovega gibalnega aparata ter funkcije notranjih organov. Gre za kombinacijo  rehabilitacijskih in preventivnih vaj, hkrati pa tudi vaj, ki povečujejo telesne zmogljivosti in sposobnosti. S krepitvijo mišičnih verig se krepi tudi mišična moč trupa. Vadba je zelo uporabna  za zdravljenje različnih diagnoz: skolioza, spinalna stenoza, zdrsnjena vretenca (hernija) …več na http://www.spiralstabilization.com

 

 

 

NIRVANA VADBA ali NIRVANA FITNES je nov revolucionaren ter edinstven sistem, ki povezuje pozitivno, relaksacijsko in zdravilno glasbo, ritem, zvok, s kombinacijo Pilates, Jogijskih in funkcionalnih vaj za izboljšanje gibljivosti, moči in oblike telesa ter posebno tehniko in ritmom dihanja. 
Ta kombinacija ustvarja čudovito rešitev za uravnovešanje današnjega hitrega, kaotičnega in stresnega načina življenja.