TERAPIJA MOZAIK Alenka Ušaj s.p.

naravne oblike zdravljenja

ETERIČNA OLJA Young Living  so »terapevtskega nivoja«!

Dviganje razpoloženja, čiščenje, polnjenje z energijo in pomirjanje – uporaba eteričnih olj za zdravljenje, prečiščevanje čustev, prehranske namene in odišavljanje je znano že tisočletja.
Danes podjetje Young Living ohranja to starodavno prakso s ponudbo visoko koncentriranih eteričnih olj v njihovi najbolj naravni obliki.

Eterična olja so manjkajoči člen do zdravja in dobrega počutja.
Eterična olja YL koristijo telesu preko vdihavanja, neposredne absorbcije v kožo ter uživanja v obliki prehrane. S čiščenjem, pomirjanjem stimuliranjem in blaženjem prinašajo ta olja ravnovesje vsem sistemom v telesu.

RAINDROP MASAŽA je nova revolucionarna masažna tehnika, ki združuje masažo stopalnega loka (refleksno področje hrbtenice) in masažo same hrbtenice, pri tem pa gre za nanašanje specifičnih eteričnih olj v določenem zaporedju.

Eterična olja so za krepitev telesa in duha, kot tudi pripravo za potovanje v duhovni svet, uporabljali že naši predniki.
Pri sami masaži gre za metodo »kapanja« eteričnih olj na hrbtenico, kar ponazarja dežno kapljico. To tehniko je modernemu svetu predstavil dr. Gary Young. Navdih zanjo je dobil v tradicijah z zemljo povezanih ljudi, Indijancev iz plemena Lakota.
Ta tehnika temelji tudi na stari teoriji, da so mnoge izkrivljenosti hrbtenice posledica virusov, ki se nahajajo ob hrbtenici in povzročajo vnetja, ker stiskajo in krčijo mišično in vezivno tkivo okoli nje, s tem pa izkrivljajo tudi samo hrbtenico. Tu gre za nežno vtiranje olj, ki se nanašajo na kožo in v nekaj minutah pridejo v krvni obtok in vsako celico telesa. Zdravljenje dviguje frekvence telesa na višje ravni, razstruplja, blaži bolečine v hrbtu ter pomaga hrbtenico vrniti v optimalen položaj.

Temeljna olja so: Valor, timijan, origano, zelenka, cipresa, poprova meta, bazilika in majaron. 

Olja se kane na hrbet z višine 15 cm (“dežna kaplja”). Nato se jih s konicami prstov narahlo vtre v kožo, da jih absorbira, s čimer telo vsrka njihove pozitivne lastnosti.
Predenj se posvetimo hrbtenici, naredimo Vita Flex tehniko na stopalih, na stopalnem loku. S nežnim pritiskanjem s konicami prstov, vnašamo eterična olja na refleksne točke, pri tem pa se sprošča zdravilna energija. Tehnika izvira iz Tibeta in je stara več tisoč let, starejša od akupunkture. Z njo  okrepimo šibka ali poškodovana področja na električnih refleksnih točkah ter s tem preprečimo nadaljnje poškodbe in zmanjšamo stres, kar pripomore k hitrejšemu in učinkovitejšemu zdravljenju.
Gary Young je v tehniko dežne kaplje vključil devet najučinkovitejših eteričnih olj terapevtskega nivoja. Vsa ta olja so bila temeljito raziskana in izbrana tako, da se sinergijsko dopolnjujejo ter sočasno:
·         uničujejo virusne in bakterijske patogene
·         zmanjšujejo vnetja
·         podpirajo imunski sistem
·         lajšajo težave z dihanjem
·         sproščajo mišice
·         blažijo prebavne težave
·         zmanjšujejo bolečine v telesu in sklepih
·         uravnovešajo energijo
·         dvigajo duha
·         pomirjajo in povečujejo sposobnost koncentracije.

Seznam drugih blagodejnih učinkov (v naključnem vrstnem redu):
·         razstrupljanje telesa
·         izboljševanje skolioze
·         lajšanje išiasa
·         zniževanje krvnega tlaka
·         blaženje artritisa
·         pomoč pri lajšanju migren in ponavljajočih se glavobolov
·         zmanjševanje holesterola
·         pomoč pri nespečnosti
·         blaženje alergij
·         lajšanje astme in odpiranje zamašenih dihalnih poti
·         blaženje depresije
·         izboljševanje gibljivosti telesa
·         blaženje neželenih učinkov kemoterapije.

RAINDROP MASAŽA traja 90 minut.